magnifier
Jezik
  • Hrvatski
  • English
Valuta

PRAVILA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA NA INTERNETSKIM STRANICAMA HERE BE DRAGONS d.o.o.

Pretraživanjem naših web stranica svi vaši osobni podaci ostaju povjerljivi, osim ako ih svojom voljom ne želite otkriti.
Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo za svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama.
Prilikom prikupljanja osobnih podataka obvezujemo se poštovati odredbe pozitivnih propisa vezanih uz zaštitu osobnih podataka.
Molimo vas pročitajte sve informacije u nastavku i ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s našim pravilima zaštite osobnih podataka ili želite s nama podijeliti svoja iskustva na ovoj web stranici, javite nam na e- mail: info@herebedragons.hr

Ako ste maloljetni, ne šaljite nam svoje osobne podatke.

1. Općenito
Kada koristite web stranicu www.herebedragons.hr („web stranica“)  koja također uključuje i on-line trgovinu, vaši osobni podaci obrađuju se u skladu s relevantnim propisima o zaštiti osobnih podataka.
Ova Pravila zaštite osobnih podataka ("Pravila") opisuju koje se vrste podataka obrađuju i u koje svrhe, kao i vaša prava vezana uz njihovu obradu. Molimo Vas, pažljivo pročitajte ova Pravila prije nastavka korištenja web stranice. Ako se ne slažete s njihovim odredbama, molimo vas da ne koristite web stranicu.

2. Osobni podaci koje obrađujemo
"Osobni podaci" označavaju sve podatke koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”).
Osobne podatke prikupljamo sukladno važećim propisima i to kako bismo vam npr. mogli poslati izmjene i novosti elektronskom poštom, uključiti vas u sudjelovanje u nagradnim igrama te obavijestiti pobjednika, odaslati publikacije, brošure i drugi promidžbeni materijal ili odgovoriti na vaša pitanja, primjedbe i komentare.
Vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju vaše privole, zakona ili radi ostvarenja legitimnog interesa Here Be Dragons d.o.o., kao na primjer kada obrađujemo vaše podatke za potrebe izravnog marketinga radi oglašavanja naših proizvoda ili usluga („komercijalna komunikacija“), putem elektroničke ili drugih oblika komunikacije. U određenim slučajevima će prikupljanje vaših osobnih podataka biti nužno radi izvršenja ugovora između vas i Here Be Dragons d.o.o., na primjer prilikom kupovine proizvoda u našoj web trgovini, kako bismo vam mogli dostaviti proizvod na zatraženu adresu dostave i sl.

Obrađujemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

  1. Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za otvaranje korisničkog računa na web stranici i/ili za članstvo u programima lojalnosti;
  2. Kontakt i identifikacijski podaci potrebni za naručivanje proizvoda u online trgovini odnosno njihovu isporuku/dostavu na zatraženu adresu;
  3. Podaci o kupnji putem online trgovine, npr. kupljeni proizvodi, iznos računa, odabrani način plaćanja, učestalost kupnje;
  4. Podaci iz korespondencije korisnika s Here Be Dragons d.o.o. (uključujući njihov sadržaj);
  5. Podaci o interakciji korisnika s web stranicom koji se prikupljaju korištenjem kolačića (eng. Cookies). 

Automatski primamo i obrađujemo određene vrste podataka kada koristite našu web stranicu putem kolačića i drugih jedinstvenih identifikatora i dobivamo određene vrste podataka kada Vaš web-preglednik pristupa www.herebedragons.hr.
Primjeri podataka koje prikupljamo i analiziramo uključuju:
-adresu Internet protokola (IP) koja se koristi za spajanje računala na Internet;
-korisničko ime, email adresa, lozinka;
-mjesto vašeg uređaja ili računala;
-informacije o interakciji sadržaja, kao što su preuzimanje sadržaja, streamovi, uključujući trajanje i broj istovremenih streamanja i preuzimanja te pojedinosti mreže o kvaliteti streaminga i preuzimanja, uključujući i informacije o davatelju internetskih usluga;
-podatke o uređaju kao što su upotreba uređaja, upotreba aplikacija, podaci o povezivanju i eventualne pogreške ili događaji kvarova;
-povijest kupnje i upotrebe sadržaja, koje se ponekad prikupljaju sa sličnim informacijama drugih klijenata kako bismo stvorili značajke kao što su Najprodavaniji proizvodi;
-podatke Uniform Resource Locators (URL) prometa:
-kada stižete na našu web stranicu putem linka;
-kada kliknite na link na našoj web stranici (bez obzira da li ostajete na našoj web stranici ili idete dalje) uključujući datum i vrijeme;
-broj kolačića;
-proizvode i/ili sadržaje koji ste pregledali ili pretraživali, vrijeme odziva stranica, pogreške preuzimanja, trajanje posjete određenim stranicama, informacije o interakciji stranice (kao što su pomicanje, klikovi i miševi);
-možemo također upotrijebiti identifikatore uređaja, kolačiće i druge tehnologije na uređajima, aplikacijama i našim web stranicama kako bismo prikupili pregledavanje, upotrebu ili druge tehničke informacije u svrhu prevencije prijevara.

6. Kontakt i osobni podaci potrebni za sudjelovanje u nagradnim igrama.
Putem ove web stranice možemo Vam ponuditi mogućnost komuniciranja i poveznica sa sadržajem društvenih mreža (npr. Facebook, Instagram, TikTok). Ako odlučite upotrebljavati svoj profil s društvenih mreža, imajte na umu da društvena mreža, ovisno o postavkama Vašeg profila na društvenoj mreži, može s nama podijeliti neke informacije o Vašem profilu.

Ne prikupljamo i ne koristimo osobne podatke maloljetnih osoba (u okviru razumnih granica ukoliko nam je moguće spoznati dob korisnika), osim uz izričitu suglasnost roditelja ili staratelja. Ukoliko ste maloljetni, molimo Vas da nam ne šaljete svoje osobne podatke (ime, prezime, adresa, telefonski broj, e-mail ili druge podatke koji bi Vas mogli pomoći identificirati), jer ćemo obradu takve komunikacije morati odbiti. Ukoliko bi usprkos tome uslijedila uspostava kontakta na zahtjev maloljetne osobe, u slučaju prenošenja osobnih podataka od strane maloljetne osobe, Here Be Dragons d.o.o. izričito odbija zaprimanje bilo kakvih zahtjeva materijalne ili nematerijalne prirode koji proizlaze iz obrade takve namjere kontakta.

3. Svrha obrade osobnih podataka
Here Be Dragons d.o.o. obrađuje osobne podatke za sljedeće svrhe:

3.1. Otvaranje korisničkih profila na web stranici i/ili članskih profila u programima lojalnosti;
3.2. Obrada narudžbi putem elektroničke pošte ili online trgovine i isporuka/dostava naručenih proizvoda na adresu koju je korisnik naznačio;
3.3. Pružanje različitih pogodnosti članovima programa lojalnosti;
3.4. Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije ili tradicionalnom poštom odnosno kurirskom dostavom (u limitima Vaše suglasnosti);
3.5. Sudjelovanje u anketama, upitnicima i nagradnim natječajima organiziranim od strane Here Be Dragons d.o.o.. Detalje o ovoj vrsti obrade potražite u odjeljku 7 ovih Pravila (ankete, upitnici i promocije);
3.6. Pružanje odgovora na pitanja koja nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.;
3.7. Izrada različitih izvještaja / statistika o načinu korištenja web stranice i usluga koje nudi, uključujući o tome kako su izvršeni ugovori s Here Be Dragons d.o.o.;
3.8. Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Here Be Dragons d.o.o..

4. Komuniciranje podataka prema trećima
Ne prodajemo, ne prenosimo, ne otkrivamo podatke koje prikupljamo na našim web stranicama nikome izvan Here Be Dragons d.o.o. bez Vaše privole, osim (1) u slučajevima propisanim zakonom i kada je to potrebno radi izvršavanja naših zakonskih obveza, (2) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite Vašeg života ili tjelesnog integriteta, a Vi niste u mogućnosti dati svoj pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, (3) u slučajevima kada je to nužno radi ispunjenja zadataka koji se izvršavaju u javnom interesu, (4) u slučajevima kada ste Vi sami objavili te podatke te (5) u slučajevima kada je to potrebno radi zaštite naših legitimnih interesa. Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo tijekom vremena koje je nužno radi ostvarenja ranije navedenih svrha obrade.
Here Be Dragons d.o.o. može neke ili sve Vaše osobne podatke otkriti sljedećim primateljima, na način kako je dalje navedeno:
Osobama ovlaštenim za obradu osobnih podataka u ime i za račun Here Be Dragons d.o.o., odnosno suradnicima ili dobavljačima neophodnim za pružanje i održavanje usluga koje se pružaju putem ovih web stranica (npr. pružatelji usluga izrade i održavanja web stranica, pružatelji usluge dostave naručenih proizvoda ili promotivnih materijala, dobavljači u pripremi marketinških kampanja i sl., suradnici ili pružatelji usluga koji najbolje mogu odgovoriti na Vaša pitanja i sl.). Ovi davatelji usluga kao treća strana imaju pristup osobnim podacima potrebnim za obavljanje njihovih funkcija, ali ih ne mogu koristiti u druge svrhe. Nadalje, oni moraju obrađivati osobne podatke u skladu s ovom Obavijest o privatnosti i prema primjenjivi uredbama i zakonima o zaštiti osobnih podataka.
Pravnom sljedniku ili sljednicima, u slučaju statusnih promjena uslijed podjele, pripajanja, restrukturiranja ili drugog prijenosa kontrole u društvu.
Drugim primateljima kojima je Here Be Dragons d.o.o. ovlašten ili obavezan otkriti osobne podatke pojedinaca na temelju važećih propisa Prijenos iz Europskog gospodarskog prostora. Uvijek kada prenosimo osobne podatke izvan EU-a tijekom dijeljenja informacija kao što je gore navedeno, osigurat ćemo da se informacije prenesu u skladu s ovom Obavijesti o privatnosti i kako je to dopušteno prema važećim zakonima i uredbama o zaštiti osobnih podataka. Kada nam kao kontakt podatak date email adresu (npr. Gmail), koja koristi email servere izvan Europske unije, iznosit ćemo sadržaj emaila izvan EU-a. 

5. Sigurnost plaćanja kreditnim karticama
Here Be Dragons d.o.o. se obvezuje primijeniti maksimalne sigurnosne standarde u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Proizvodi / usluge dostupni u online trgovini prodaju se putem online rješenja za kartično plaćanje Moja-Trgovina.Net PayMaster koje nude Privredna banka Zagreb d.d. i Sistrum d.o.o.
Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim 3D-Secure protokolom autentifikacije s 256-bitnom SSL enkripcijom, što se smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. Ova metoda omogućuje siguran prijenos informacija te onemogućuje neovlašteni pristup podacima prilikom komunikacije između računala Kupca i Moja-Trgovina.Net PayMaster servisa (on-line operatera platnog sustava) i obrnuto.
Navedeni servis i financijske ustanove (kartične kuće) razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Brojevi kreditnih kartica ne pohranjuju se i nisu dostupni Here Be Dragons d.o.o..
Here Be Dragons d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Here Be Dragons d.o.o.

6. Poruke e-pošte
Kada nam pošaljete  elektronsku poštu (putem e-mail poruke s pitanjem, narudžbom, komentarom, prigovorom, savjetom ili sl., ili putem obrasca za kontakt na web stranici) s osobnim podacima po kojima Vas je moguće identificirati, upotrijebit ćemo te podatke u svrhu ispunjenja Vašeg zahtjeva. Možda ćemo Vaš e-mail kao i poruku/zahtjev koji ste nam uputili poslati drugim suradnicima ili dobavljačima koji će moći najbolje odgovoriti na Vaše pitanje.
Svi djelatnici i poslovni partneri Here Be Dragons d.o.o. odgovorni su za poštivanje Pravila zaštite osobnih podataka.

7. Ankete, upitnici i natječaji
Povremeno na našim stranicama provodimo ankete i upitnike. Tako prikupljeni podaci koriste se isključivo za potrebe Here Be Dragons d.o.o.. Ako na našim stranicama ili s nama povezanim društvenim mrežama objavimo rezultate anketa, oni će biti isključivo zbirni i neće sadržavati nikakve osobne podatke.
Naše stranice često sadrže obavijesti o različitim nagradnim igrama koje organiziramo ili obavijesti o otvorenim radnim mjestima u Here Be Dragons d.o.o. („natječaji“). Za one natječaje kojima omogućujemo elektronski pristup, osim ako izrijekom nije drugačije navedeno u pravilima natječaja, Vaše osobne podatke koristit ćemo samo u svrhu realiziranja natječaja (npr. za stupanje u vezu s pobjednikom nagradne igre i ispunjenja naših zakonskih obveza vezanih uz organizaciju natječaja, ili radi postupka selekcije u natječaju za radno mjesto). Ne dijelimo te informacije ni s kim izvan Here Be Dragons d.o.o. osim s pružateljima usluga koji nam pomažu u organiziranju natječaja i koji imaju zakonsku obvezu čuvanja tajnosti svih dostupnih podataka ili s javnim tijelima u svrhu ispunjavanja zakonskih obveza. Također možemo objaviti određene osobne podatke (npr. ime, prezime i vrijednost nagrade) kako bismo ispunili zakonske obveze ili kako bismo osigurali transparentnost naših natjecanja..
Here Be Dragons d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

8. Pravila o kolačićima
Web stranica herebedragons.hr koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“).
Kolačići su male tekstualne datoteke koje generira poslužitelj web stranica i koje se putem web preglednika pohranjuju na uređaju korisnika, a kako bi se korisniku mogla pružiti što kvalitetnija usluga i sadržaji. Pohranjuju određene informacije (npr. željene postavke jezika ili web stranice, status registracije na korisnički račun i sl.) koje Vaš preglednik može reproducirati kada se vratite na web stranicu (ovisno o trajanju kolačića).
Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:
1. Kolačići nephodni za funkcionalnost web stranice
Određeni kolačići su neophodni kako bi korištenje ove web stranice i njene osnovne usluge i značajke bile moguće. Bez ovih kolačića, na primjer, nećete moći pristupiti određenim sigurnim područjima ili pratiti svoju košaricu za online kupovinu. Ovi se kolačići ne mogu onemogućiti.
2. Opcionalni kolačići
Informacije od ovih kolačića pomažu nam da shvatimo kako naši korisnici upotrebljavaju web stranicu, sa svrhom unaprijeđenja kvalitete sadržaja prema korisnicima i doživljaja pregledavanja. Opcionalni kolačići uključuju kolačiće Google Analytics (čiji kolačići prate posjećenost i analiziraju uspješnost web stranice, a koje su Here Be Dragonsu d.o.o. dostupne kao statistički podaci, bez osobnih podataka individualnih korisnika) te kolačiće društvenih mreža (npr. Facebook) koji omogućuju korisniku da određeni sadržaj podijeli putem vlastitog računa na društvenim mrežama.
Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića.
U mjeri u kojoj se kolačići koriste temeljem Vaše privole, imate pravo u svakom trenutku povući ranije danu privolu za korištenje kolačića na ovoj web stranici, na poveznici Upravljanje kolačićima. – Jeremy, please insert link!
Korisnik  web stranice putem postavki svojeg web preglednika uvijek može samostalno regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića. Napominjemo da onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s web stranicom, te isključujemo svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice u svim slučajevima odabira regulacije primanja kolačića od strane korisnika.
Dodatne informacije o konfiguriranju postavki preglednika za kolačiće možete pronaći na sljedećim linkovima:
-ovdje saznajte više o načinu privatnog pregledavanja i postavkama kolačića u Firefoxu
-ovdje za čitanje o načinu anonimnog načina i postavkama kolačića u pregledniku Google Chrome
-ovdje pročitajte način rada "InPrivate" i postavke kolačića u pregledniku Internet Explorer
-ovdje za više informacija o modusu "Privatna navigacija" i postavkama kolačića u pregledniku Safari

Korištenjem ovih web stranica smatrat će se da su korisnici u svakom trenutku upoznati i suglasni s uvjetima korištenja, uključujući odredbe o obradi i zaštiti osobnih podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.
Svrha i pravna osnova za obradu
Svrha za provedbu svih gore navedenih obrada je održavanje i praćenje performansi naše internetske stranice te kontinuirano poboljšanje stranice i usluga koje nudimo našim korisnicima. Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredba o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.

9. Događaji
Here Be Dragons d.o.o. povremeno organizira razne događaje, npr. Cosplay (sudionici nose kostime i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik ), rasprodaje, tematska druženja i slično. Sudionici i posjetitelji takvih događaja mogu biti snimani i prikazivani na herebedragons.hr internetskoj stranici kao i na našim društvenim mrežama.

10. Video nadzor
-U našim trgovinama nalazi se IP kamera - MI 360, Xaomi. Kamerama se pristupa putem telefonske aplikacije MI 360. Podaci se pregledavaju na live feedu i snimamo ih. Svaka kamera ima 50 mb prostora za pohranu snimaka. Jednom kada se prostor za pohranu popuni, nove snimke zapisuju se preko starih snimaka, te takav ciklus traje u prosjeku 2 tjedna. To znači da snimke iz naših trgovina čuvamo maksimalno 20 dana.
-Svrha obrade ovih podataka je sigurnost naših djelatnika, kupaca, trgovina i čuvanje proizvoda u njima.
-Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je članak 6. (1) (f) Opće uredbe o zaštiti podataka, koji nam omogućuje obradu osobnih podataka kada je to nužno u svrhu našeg legitimnog interesa.
-Voditelj obrade u slučaju video nadzora je Here Be Dragons d.o.o.

11. Prava ispitanika
Davanje privole za obradu osobnih podataka nije obvezno, ali odbijanje davanja privole na obradu podataka kako je iznad navedeno, može korisniku onemogućiti korištenje svih ili nekih sadržaja koje nudi web stranica, ili onemogućiti dobivanje informacija o proizvodima/uslugama u ponudi Here Be Dragons d.o.o..
Slanjem osobnih podataka Here Be Dragonsu d.o.o. ispitanik se ne odriče prava zajamčenih pozitivnim propisima Republike Hrvatske kojima se štite osobni podaci, a osobito prava zatražiti ispravak ili brisanje vlastitih osobnih podataka iz zbirke ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurni ili njihova obrada nije u skladu s odredbama pozitivnih propisa Republike Hrvatske.
U mjeri u kojoj se obrada Vaših osobnih podataka temelji isključivo na Vašoj privoli, imate niz prava, uključujući:

a) Pravo na pristup: korisnici čiji se podaci obrađuju imaju pravo o tome dobiti potvrdu kao i pristup osobnim podacima koji se  na njih odnose i informacijama o svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka, primateljima podataka, razdoblju za koje će podaci biti pohranjeni te drugim pravima.
b) Pravo na ispravak podataka: korisnici imaju pravo zatražiti izmjenu netočnih osobnih podataka ili nadopunu nepotpunih podataka.
Registrirani korisnici u svakom trenutku imaju pristup svojim podacima i mogu ih urediti/izmjeniti izravno putem korisničkog računa.
c) Pravo na brisanje: u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na brisanje osobnih podatka koji se na njih odnose.
Registrirani korisnici u svakom trenutku mogu sami obrisati svoj korisnički račun.
d) Pravo na povlačenje privole: Korisnici u svakom trenutku imaju pravo povući ranije danu privolu za obradu osobnih podataka.
Ukoliko želite samo promijeniti postavke privole za komercijalnu komunikaciju, isto možete u svakom trenutku samostalno urediti unutar svojeg korisničkog profila.
e) Također, u određenim okolnostima, korisnici imaju pravo na ulaganje prigovora na obradu, na ograničenje obrade te na prenosivost osobnih podataka.
Za sva pitanja zaštite osobnih podataka, kao i radi ostvarenja gore navedenih prava, molimo Vas obratite se na kontakt adresu navedenu u članku 12. ovih Pravila
f) Pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu: ukoliko smatrate da su Vaša prava povrijeđena, imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Ovisno o zahtjevu korisnika/ispitanika, Here Be Dragons d.o.o. se obvezuje:

  1. Potvrditi korisniku da li obrađuje ili ne obrađuje osobne podatke koji se odnose na tog korisnika/ispitanika
  2. Ispraviti ili izbrisati, bez naknade i bez odgađanja, osobne podatke koji se odnose na korisnika/ispitanika
  3. Ograničiti ili prestati s obradom osobnih podataka korisnika/ispitanika

12. Kontakt
Za sva pitanja vezana uz zaštitu Vaših osobnih podataka, kao i radi ostvarenja ranije navedenih prava i zahtjeva, možete nam se obratiti slanjem email poruke na: info@herebedragons.hr, tel: 385 99 818 1999 ili poštom na adresu našeg sjedišta: Here Be Dragons d.o.o., Vinec 16, 10 000 Zagreb.
Here Be Dragons d.o.o. ne odgovara na anonimne zahtjeve.

Uspiješno si se prijavio! | You have successfully subscribed!